2012. szeptember 12., szerda

DORA ABODI – „THE SECRET LAYERS”



A cikket írta: Varga Anita

Következő bejegyzésem szereplőjévé Abodi Dóra tervezőnőt választottam, mert nagyon tetszenek a munkái. Elsősorban prêt-à-porter ruhákat tervez hölgyeknek, valamint kiegészítőket, táskákat és cipőket. Munkáit már nem csak hazai körökben, hanem nemzetközileg is elismerik. Nem véletlenül mutathatja be a következő szezonra tervezett ruháit (SS 2013 Collection) a Paris Fashion Weeken is, melyet szeptember 26. és október 5. között rendeznek meg.
De maradjunk még egyelőre az A/W 2012/2013-as kollekciójánál, mely nálunk a Gombold újra! rendezvény keretein belül került bemutatásra, március végén. Innen is remek darabokat válogathatunk össze.
Dóra ruháit gyakran szerepeltetik divatoldalaikon a különböző női magazinok. Legutóbb is, - miközben épp az egyiket lapozgattam hazafelé a vonaton, - örömmel láttam, hogy több alkalommal is megemlítették a lap oldalain. Legyen szó divattippekről, vagy akár egy divatfotó sorozatról.
Így botlottam bele például Dora Abodi ősz-idéző gyapjú pulóverébe is, melynek színe festőien felidézi az őszi erdők színeit. A pulóver kék színben is kapható.


 


Megemlíteném a tervezőnő bőrruháit is, melyek közül az egyiket szintén felleltem ebben a bizonyos magazinban. Nagyon tetszetős egyébként a hosszú, fekete bőrkabát is, és hozzá az ’Eva Victoria Carpathian Warrior’ táska, mellyel a New York-i Független Táskatervezők Versenyének döntőjébe is bekerült, a legjobb 5 közé!





















Bőrből készült gyönyörűségek még:

  


Találhatunk még színes bőrből és tollakból készült kreációkat is a kollekcióban, melyek mind mind az ősz színeiben pompáznak.
 

A kollekció műszőrmés kabátjai is nagyon tetszetősek. Kicsit extravagánsak, de szerintem hordhatóak, és a színeik szintén az őszi, téli hangulatot képviselik.


A táskák szerelmesei is rengeteg egyedi és érdekes darab közül válogathatnak. De helyszűke miatt most csak a személyes kedvencemet emelném ki közülük (MM táska)

 

 De a cipők bemutatása se maradjon ki a sorból. A platformos cipőket színes kövek és szegecsek díszítik, valamit külön érdekességük még a pink bőrtalp. Aki szeretné, a hozzájuk illő táskák közül is kedvére válogathat, és kombinálhatja velük ruhatárát.


A színes köveket - nagyon művészien - egy kabáton is felhasználta a tervezőnő.

 


Itt pedig egy rövid fashion filmet láthattok az A/W 2012/2013-as kollekcióról.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése